Varför inte använda en gratis VPN?

Förutsatt att din budget är liten och du inte är redo att investera en enorm summa pengar till en VPN-tjänst, skulle du bättre välja en billig VPN snarare än en gratis tjänst och här är de främsta orsakerna till varför:

Som ni vet, alla företag behöver för att vara monetariserade att vända en vinst. Men en gratis tjänst samlar inte in pengar från kunder. Så, hur gör en gratis tjänst tjäna pengar då?

Här är tre huvudsakliga sätt att vinst vrida för en gratis VPN:

Pop-ups/redirections/allmänna annonser visas när du använder tjänsten;
Försälja för en betald VPN-tjänst; liknar hur du får gratisappar men måste betala för ett betalt innehåll om du vill använda det utan begränsningar;
Lagra dina data och sedan sälja den.

Men gratis VPN är livräddare för vissa användare, särskilt de som hittar den genomsnittliga $100 +/årstakt (för en premie VPN-tjänst) som oöverkomligt dyra.

Ändå, om du har minst $3 en månad, du skulle bättre prenumerera på en billig VPN än köra en gratis en.

Så, låt oss göra en grundläggande jämförelse av tjänsterna:

Som ni vet, en VPN-tjänst tillåter att göra någon Internet-aktivitet säkrare. Du bör inte glömma att en ungefärlig produkt måste levereras med en kundtjänst och ständig uppdatering. Det är därför om du vill få en bra användares stöd och vara säker på att du i alla fall kommer att få expertens hjälp, utan tvekan välja en betald version.
Dessutom tillåter många VPN-leverantörer sina klienter att testa tjänsten innan de gör en prenumeration för den. Dessutom styrs varje kund av hans eller hennes ekonomiska möjligheter, så du kan välja en billig app istället för en gratis eller dyr en.
En mer kritiskt viktig aspekt är att en gratis VPN-tjänst inte kan förse dig med samma nivå av skydd mot cyberbrottslingar, som en betald en. Efter att ha undersökt alla monetariserande faktorer, även de bästa gratis VPN kommer inte att matcha alla dina behov om du inte vill komma med dessa ändlösa annonser eller har någon form av restriktioner när du använder en gratisversion.
Att vara ett skydd berörda kunden bör du inse att även en top-notch gratis VPN inte kan förse dig med en hög nivå av integritet, anonymitet och säkerhet. Dessutom kan man konstatera att knappast någon gratis VPN-tjänst erbjuder en nedladdning snabb prestanda. När du har en avsikt att hitta en säker gratis VPN, skulle du bättre släppa tanken på att ta hänsyn till de metoder en gratis tjänst körs för att tjäna pengar på verksamheten.

I varje fall är det ditt personliga val om att köra en gratis VPN eller att teckna en billig en.