BÄST I TEST VPN – BÄSTA VPN

Ett virtuellt privat nätverk (VPNS) är som en tunnel som du kan använda för att passera genom ett offentligt nätverk, skydda dina data från yttre ögon. Oavsett om du är orolig för internetleverantörer som säljer dina data eller vill vara säker på offentligt Wi-Fi kan en VPN hjälpa till att skydda dig.

Men medan en VPN kommer att hålla dig säker på ditt lokala kafé, kommer det med en kostnad. Att använda en VPN innebär att din VPN-leverantör vet allt om dina surfvanor. Detta gör VPN-leverantörer till ett frestande mål för hackare.

Detta innebär att plocka rätt VPN-tjänst är allvarliga affärer. De flesta VPN-leverantörer hävdar att de inte har några loggar, men detta verifieras sällan. Du är fast med att ta företag på deras ord. Därför har vi begränsat våra tester till VPN-leverantörer som har granskats oberoende och publicerat resultaten.

För att hjälpa dig att reda ut när och varför du kanske vill ha en VPN, samt varför du kanske inte, se till att läsa igenom vår kompletta guide nedan. Om du redan är säker på att du vill använda en VPN, här är våra bästa val bland kommersiella VPN-leverantörer.